Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του «τοξοβόλου»

Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του «τοξοβόλου»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμέρισμα που είχε μισθώσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συγκατηγορούμενη του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη ή «τοξοβόλου», εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στα Σεπόλια. Πρόκειται για δώμα στην οδό Οιδίποδος, το οποίο η 28χρονη Αθανασοπούλου είχε μισθώσει με πλαστή ταυτότητα υπό τα στοιχεία Ζωή Λαμπίρη, τον Οκτώβριο του 2019. Το μίσθωμα είχε καθοριστεί στα 250 ευρώ, τα οποία κατέβαλε διά ζώσης στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Η έρευνα ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής και στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα σε λειτουργία, ένα λάπτοπ, κλειδιά και ένας φορητός ασύρματος. Επιπλέον, κρυμμένη μέσα σε μια παλαιού τύπου τηλεόραση οι αστυνομικοί βρήκαν μια ψεύτικη γενειάδα, που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από συνεργό της Αθανασοπούλου για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Το τηλέφωνο που βρέθηκε ενεργοποιημένο ήταν στην πρίζα και εκτιμάται ότι χρησιμοποιείτο για την τυπική επικοινωνία της Αθανασοπούλου με τον σπιτονοικοκύρη.

Η 28χρονη φέρεται να έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και από την έως τώρα έρευνα διαπιστώνεται ότι ουδείς το επισκέφθηκε στο διάστημα από τη σύλληψη των τριών, την 29η Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε έγινε η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. Είναι επομένως πιθανό από την έρευνα της Σήμανσης να προκύψει παρουσία και άλλων σεσημασμένων ατόμων στο σπίτι.

Την 6η Φεβρουαρίου η Αντιτρομοκρατική εντόπισε ένα ακόμα διαμέρισμα στον Αγιο Νικόλαο Αχαρνών, το οποίο είχε μισθώσει με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της η συγκατηγορούμενη των Μιχαηλίδη και Αθανασοπούλου, Δήμητρα Βαλαβάνη. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισαν να επέμβουν τη στιγμή ακριβώς που ένας ιδιώτης – καθαριστής αποπειράθηκε να μπει στο διαμέρισμα με σκοπό να το καθαρίσει. Εξεταζόμενος από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι είχε εισπράξει αμοιβή 60 ευρώ από άτομο που τον προσέγγισε μέσω αγγελίας ζητώντας του να καθαρίσει το σπίτι, απομακρύνοντας ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχαν κάρτες μνήμης, μηχανήματα και πρώτες ύλες για την κατασκευή πλαστών εγγράφων, κινητά τηλέφωνα αλλά και ένα drone.

Τόσο το δώμα στα Σεπόλια όσο και το διαμέρισμα στον Αγιο Νικόλαο Αχαρνών είχαν ενοικιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο, μερικές εβδομάδες μετά την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας από τον Μιχαηλίδη και δύο τουλάχιστον συνεργούς του. Θεωρείται πιθανό οι τρεις συλληφθέντες να είχαν μισθώσει και τρίτο διαμέρισμα, όπου θα φυλασσόταν ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή τους τη στιγμή της σύλληψης, δηλαδή το καλάσνικοφ, το υποπολυβόλο Scorpion και τα δύο πιστόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή