Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)

Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εποχή ανάπτυξης ξεκινά για την Aegean, με την παραλαβή των τριών πρώτων αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo και το νέο λογότυπο της, που παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη, στην τεχνική βάση της εταιρείας, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων της πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας, φορέων και εργαζομένων.

Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2025 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου.

Η εταιρεία, έως τον Ιούλιο του 2020, θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου, ήδη έχει παραλάβει τρία, για να συμπληρώσουν ένα στόλο 65 αεροσκαφών, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19 εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020. Τα τρία νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα-Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Ταυτόχρονα, στη νέα εποχή που ξεκινά, η AEGEAN ανανεώνει την εταιρική της εικόνα, διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο την ελληνικότητα και την αυθεντική φιλοξενία, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της, από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησής της.

Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)-1
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, η εταιρεία επενδύει στην εξωστρέφεια, ενώ μετέφερε 15 εκατ. επιβάτες μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, διπλασιάζοντας τους επιβάτες της σε μόλις 6 χρόνια, «με συνειδητή επένδυση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Και πρόσθεσε:

«Συνεισφέρατε στα δημόσια έσοδα 2,7 δισ. μόνο στα 10 χρόνια της κρίσης. Μια εξέλιξη που δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχαν πιστέψει στην Αegean 3.000 εργαζόμενοι, δεν είχαν επενδύσει οι μέτοχοι». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δ. Γερογιάννη, η εταιρεία θα επενδύει τα επόμενα χρόνια, σε ετήσια βάση, το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της.

«Κάνουμε νέο ξεκίνημα στην αυγή της τρίτης δεκαετίας, με στόχο επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάθε νέο αεροσκάφος σημαίνει νέες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας, περισσότερα δημόσια έσοδα, ανάδειξη, ανάπτυξη για όλους», ενώ εξήγησε πως «κάθε νέο αεροσκάφος ισοδυναμεί με 70 επιπλέον θέσεις εργασίας, 100.000 επισκέπτες και 80 εκατ. άμεσα έσοδα στον τουρισμό».

Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)-2
Ευτύχιος Βασιλάκης: «Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε»
 
Στην καθοριστική και διαχρονική συμβολή της αερομεταφοράς στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και το αποτύπωμα που δημιουργεί στη χώρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης.
 
«Μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε. Περάσαμε κρίσεις. Κάναμε και λάθη, αλλά με υπομονή πετύχαμε πολλά, ίσως και περισσότερα από αυτά που περίμενε ο ιδρυτής της Θεόδωρος Βασιλάκης. Λειτουργήσαμε με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Ό,τι πετύχαμε έως σήμερα το οφείλουμε στους ανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά.
Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε για να αξίζουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας, να λειτουργούμε υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους μας. Θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε σε συλλογικές προσπάθειες για να επιτυγχάνουμε κοινούς στόχους. Με νέα εικόνα, που αποπνέει αξίες όπως η ελληνικότητα, η φιλοξενία, η αξιοπιστία, φιλοδοξούμε ο νέος μας στόλος να λειτουργήσει ως όχημα της κληρονομιάς μας, αλλά και ως ένα ακόμα σύμβολο, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας δημιουργικής αφετηρίας και για τη χώρα».

Airbus A320neo: Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Υπενθυμίζεται πως τα νέα αεροσκάφη Α320neo είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney και συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50%, ενώ περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων έως και 16% ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή