Αγνωστες έρευνες για τον «τοξοβόλο»

Αγνωστες έρευνες για τον «τοξοβόλο»

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μυστική έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, η συνάντηση του 54χρονου καθαριστή εσωτερικών χώρων στον σταθμό των ΚΤΕΛ στο Πεδίο του Αρεως με τον μυστηριώδη «Αντώνη» και η έρευνα των αστυνομικών σε κάδους σκουπιδιών στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων αποτελούν άγνωστες πτυχές της εν εξελίξει υπόθεσης με πρωταγωνιστές τον 32χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη ή «τοξοβόλο» και των συγκατηγορουμένων του Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και Δήμητρας Βαλαβάνη.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή κατηγορούμενοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπές κ.ά. Επέβαιναν σε κλεμμένο τζιπ Toyota RAV και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, υποπολυβόλο Scorpion και πιστόλια με σφαίρες στη θαλάμη. Την 31η Ιανουαρίου και ενώ είχαν –όπως αναμενόταν– κριθεί προφυλακιστέοι, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τις πλαστές ταυτότητές τους, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διαμερίσματα που είχαν μισθώσει με πλαστά στοιχεία.

Τα 24ωρα που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ερεύνησαν όχι δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, αλλά τρία. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», το πρώτο απ’ αυτά εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και η έφοδος στο εσωτερικό του έγινε με τη συνδρομή κλειδαρά. Η έρευνα στο εν λόγω σπίτι δεν δημοσιοποιήθηκε, παρότι αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν στην «Κ» ότι δεν προέκυψαν ευρήματα με αστυνομικό – ποινικό ενδιαφέρον.

Η ισόγεια γκαρσονιέρα

Μερικές ημέρες αργότερα, την 6η Φεβρουαρίου, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ειδοποιήθηκαν ότι η νεότερη εκ των κατηγορουμένων Δήμητρα Βαλαβάνη, 26 ετών, είχε μισθώσει με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της ισόγεια γκαρσονιέρα στην οδό Ναυάρχου Βότση, στον Αγιο Νικόλαο. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και βρήκαν την πόρτα του διαμερίσματος ανοικτή. Μέσα βρέθηκε ένας καθαριστής που, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, είχε εισπράξει αμοιβή 60 ευρώ προκειμένου να πετάξει στα σκουπίδια ό,τι ρούχα και αντικείμενα υπήρχαν στην γκαρσονιέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 54χρονος άνδρας μεταφέρθηκε για κατάθεση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Εκεί, είπε στους αστυνομικούς ότι εργάζεται άλλοτε ως καθαριστής και άλλοτε ως σιδεράς ή ελαιοχρωματιστής και ότι έχει καταχωρίσει σχετική αγγελία στη «Χρυσή ευκαιρία». Την 5η Φεβρουαρίου δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άνδρα που του συστήθηκε ως Αντώνης και ο οποίος του ζήτησε να καθαρίσει το διαμέρισμα του αδελφού του, που είχε πρόσφατα πεθάνει, στα Κάτω Πατήσια, αντί αμοιβής 60 ευρώ. Το επόμενο πρωί συναντήθηκαν στην οδό Μαυρομματαίων κοντά στον σταθμό των ΚΤΕΛ, προκειμένου ο μυστηριώδης νεαρός να του παραδώσει το κλειδί του σπιτιού και το συμφωνημένο ποσό.

Ο καθαριστής περιέγραψε τον «Αντώνη» ως άνδρα νεαρής ηλικίας, 25 με 30 ετών, ύψους 1,70 – 1,75 μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, χωρίς γένια, ο οποίος είχε προσπαθήσει να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας την κουκούλα του μπουφάν του και μαύρα γυαλιά ηλίου με κοκάλινο σκελετό. «Μου έκανε εντύπωση ότι ο άνδρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πεταχτούν όλα τα ρούχα στα σκουπίδια», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς και διευκρίνισε ότι μετά τη συνάντησή τους ο μυστηριώδης νεαρός τού δήλωσε ότι θα αναχωρούσε για τη Θεσσαλονίκη.

Πέταξε δέκα σακούλες

Μέχρι την άφιξη της αστυνομίας στο διαμέρισμα, ο 54χρονος είχε προλάβει να πετάξει δέκα σακούλες με ρούχα και άλλα αντικείμενα σε κάδους απορριμμάτων της οδού Ζυμπρακάκη, που είναι η πρώτη παράλληλος της οδού Ναυάρχου Βότση, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα. Οι σακούλες περισυνελέγησαν από τα σκουπίδια, αν και, όπως φέρεται να είπε ο 54χρονος στους αστυνομικούς, «στο σημείο υπήρχαν ρακοσυλλέκτες με καρότσια, οι οποίοι πιθανόν να βρήκαν και να πήραν αντικείμενα χρήσιμα σ’ αυτούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην γκαρσονιέρα είχαν βρεθεί κάρτες μνήμης, κάρτες sim, ένα drone, πρώτες ύλες για την κατασκευή πλαστών εγγράφων και ρούχα.

Το δώμα

Το πρωί της Δευτέρας, αντίστοιχα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν ακόμα ένα διαμέρισμα στα Σεπόλια. Πρόκειται για ένα δώμα στην οδό Οιδίποδος, το οποίο είχε μισθώσει τον Οκτώβριο η φυγόποινη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητά της. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ένα λάπτοπ και κλειδιά. Το μίσθωμα είχε προσδιοριστεί στα 250 ευρώ τον μήνα. Οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πιθανό οι τρεις συλληφθέντες να είχαν προχωρήσει στην ενοικίαση και άλλου διαμερίσματος, κάτι που πάντως μένει να αποδειχθεί στην πορεία της έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή