Απάντηση των εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών στον Λ. Ρακιντζή

Απάντηση των εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών στον Λ. Ρακιντζή

6' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση της στον Λέανδρο Ρακιντζή, έδωσε με επιστολή η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών. Ο κ. Ρακιντζής είχε παρουσιάσει, σε δική του επιστολή στην «Κ», τη δική του εκδοχή για τα τεκταινόμενα στο Γηροκομείο Αθηνών.

 

Ολόκληρη η απάντηση: 

Κ. Διευθυντά,

Την 8.2.2020 σας αποστείλαμε Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο σωματείο μας.Απόσπασμα αυτού δημοσιεύσατε υπό τον τίτλο « Έκκληση για το Γηροκομείο Αθηνών» στην ηλεκτρονική σας έκδοση και θερμά σας ευχαριστούμε γι αυτό.

Κατόπιν της από 9.2.2020 δημοσίευσης επιστολής του κ. Λέανδρου Ρακιντζή, που αναφέρεται σε Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών, σας αποστέλλουμε τις απόψεις

μας επ αυτής υπό μορφή διευκρινιστικής επιστολής.

«Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

1. Είμαστε άπαντες εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Αθηνών, το δε σχετικό Ψήφισμα που κατατέθηκε σε Υπουργεία και Αρχές και στην Εισαγγελία Αθηνών, έχει υπογραφεί από 54 εργαζομένους σε

σύνολο 90 εργαζομένων.

2. Δυστυχώς για όσους λόγους που αναφέρονται σε σχετική αίτησή μας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών και άλλους που είναι μεταγενέστεροι, ο ΣΠΕΕΑ δεν μας εκπροσωπεί και δεν εκφράζει την βούλησή μας. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος αυτού, ήδη από το 2018, αρνείται και να προβεί σε εγγραφές μελών στο σωματείο και να ενημερώσει τα μέλη για αποφάσεις που φέρεται να έχει λάβει

το ΔΣ του ΣΠΕΕΑ αλλά και να υλοποιήσει αιτήματα και υλοποιήσει όσα γραπτώς του έχουμε στείλει, όσοι από εμάς είμαστε μέλη του ΣΠΕΕΑ.

3. Η υπόθεση και τα έργα και οι ημέρες της έκπτωτης διοίκησης, όπως και ο κ. Ρακιντζής γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, κρίνεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και σαφέστατα δεν είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι αυτοί που θα κρίνουμε αυτή, ούτε και αποτελεί θέμα της έκκλησης προς όλους, όπως έχει αποτυπωθεί στο κείμενο του ψηφίσματος. Αυτά είναι κρίση της δικαιοσύνης που δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις, ούτε και δικαίωμα να υποκαθιστούμε, στα έγγραφά μας.

Η οικονομική κρίση που διέρχεται το Γηροκομείο από το 2010 και εντεύθεν, στην οποία αναφερθήκαμε στο ψήφισμά μας δεν αποκλείει από τα γεγονότα, την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και κρίση διατυπωθεί σ αυτή, την οποία τότε ασφαλώς θα μπορούμε να διατυπώνουμε στα έγγραφά μας. Ωστόσο η παρούσα προσωρινή διοίκηση παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη αυτή και μέλη μας έχουν παρακολουθήσει συνεδριάσεις και μας έχουν μεταφέρει πολλά, των οποίων η αναφορά, δεν αποτελεί περιεχόμενο της έκκλησής μας και επίσης παρέλκει. Τελείως αντίθετα με δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα σε άλλες εφημερίδες.

4. Γνωρίζουμε από την ενημέρωση του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για την παράταση της θητείας μεταξύ άλλων και για λόγους που αφορούν τον έλεγχο του Λογιστηρίου,

τόσο για τα χρόνια της έκπτωτης αιρετής διοίκησης, όσο και για τα επόμενα των προσωρινών διοικήσεων και τούτο γιατί αφορά και τα υπόλοιπα οφειλόμενα της ΕΕΑ προς τους εργαζομένους. Ούτε και αυτό αποτελεί αντικείμενο της έκκλησής μας, αφού και με αυτό ασχολείται η δικαιοσύνη.

5. Είναι απολύτως σεβαστή η άποψη του κ. Ρακιντζή, για το ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όμως, εμείς βιώνουμε «την Δημοκρατία στο χώρο εργασίας μας » δηλ. στο Γηροκομείο Αθηνών για πολύ περισσότερο χρόνο από εκείνον και πολύ πιο έντονα ειδικά από το 2010 και εντεύθεν. Βιώνουμε και τις «εκφάνσεις της Δημοκρατίας» στον επαρκή για την δημιουργία άποψης «χρόνο της» και έχουμε και εμείς την άποψη και το δικαίωμα να την εκφράσουμε, ότι οι λύσεις είναι αυτές που αποτυπώσαμε ως αιτήματα στο Ψήφισμά μας δηλ.

«Α. Να επιτρέψουν τα Δικαστήρια να συναφθούν μισθώσεις και να εισρεύσουν έσοδα στο Γηροκομείο για να προμηθευτούμε πετρέλαιο και υλικά για την διατροφή των ηλικιωμένων και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να έχουν ασφαλιστική – ιατρική κάλυψη.

Β. Να επιτραπούν οι εγγραφές νέων μελών στο Γηροκομείο έτσι ώστε να μην λυμαίνονται το χώρο ομάδες συμφερόντων που αλληλοσυγκρούνονται για να ελέγχουν την Γενική Συνέλευση και που δεινά μόνο έχουν και μπορούν να επιφέρουν.

Γ. Να διαγραφούν τα χρέη στο Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

Δ.Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το Γηροκομείο από την Πολιτεία, αφού μάλιστα την αναπληρώνει στην άσκηση του κοινωνικού της ρόλου.»

6.Δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε με την λογική και τους λόγους και τις αιτίες για τους οποίους απορρίφθηκαν αιτήσεις της προσωρινής διοίκησης για την σύναψη μισθώσεων από την 21.10.2019, πέραν του ότι για εμάς είναι απολύτως λογικό να συνάπτονται νέες μισθώσεις, αφού είναι το μόνο έσοδο του Γηροκομείου και ο μοναδικός πόρος που θα εξασφάλιζε και φαγητό για τους ηλικιωμένους και θέρμανση και ζεστό νερό αλλά και μέρος των αποδοχών μας σε μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ και ΔΙΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ και έχουμε νομίμως διατυπώσει τις θέσεις μας.

Πράγματι συζητήθηκε και νέα αίτηση την 10.2.2020, στην οποία επίσης παρασταθήκαμε προσθέτως υπέρ της προσωρινής διοίκησης.Το ΨΗΦΙΣΜΑ τουτέστιν δεν έγινε προς στήριξη της αιτήσεως αυτής, αφού υπάρχει το σχετικό ένδικο μέσο, το οποίο και ασκήσαμε ως νόμιμο δικαίωμά μας.

7. Στη Δημοκρατία, νόμιμο δικαίωμα όλων και δικό μας, είναι το να απευθυνόμαστε στις αρχές και να ζητούμε εν προκειμένω ως 54 απλήρωτοι εργαζόμενοι, με δάνεια που δεν εξυπηρετούνται αλλά

και υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται, χωρίς ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, λύσεις από τις αρχές και έλεγχο για τους λόγους που δεν δίδονται λύσεις.

8.Ουδέν συκοφαντικό για τα παλαιά μέλη και ουδέν πρωτοφανές για την έννομη τάξη περιέχεται στην «κραυγή αγωνίας» που αποτελεί το ψήφισμα. Εμείς οι επώνυμοι εργαζόμενοι και μάλιστα κάποιοι

εξ ημών παλαιοί εργαζόμενοι, ζητούμε εκτός των ανωτέρω που αναφέρουμε ως λύσεις, που δεν φαίνεται να απασχόλησαν τον κ.Ρακιντζή και την εγγραφή νέων μελών στο σωματείο, προς αποτροπή του κινδύνου να λυμαίνονται το χώρο ομάδες συμφερόντων, όπως ήδη από το 2004 συμβαίνει, που αλληλοσυγκρούονται για τον έλεγχο της γενικής συνέλευσης.

Οι συγκρούσεις αυτές ανεξάρτητα αν κάποιοι ή όλοι, θέλουν ή δεν θέλουν το καλό, μόνο δεινά μπορούν να επιφέρουν, όπως και έχουν επιφέρει ήδη από τότε. Στο δικαίωμά μας να μεταφέρουμε την πικρή εμπειρία μας, που έχει άμεση επίπτωση στον τρόπο ζωής μας και στα πορτοφόλια μας, και ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ έκπτωση ή λογοκρισία δεν χωρεί.

Ζητούμε εγγραφή νέων μελών, όχι μελών της αρεσκείας μας, αλλά όλων όσων το αιτηθούν και γι αυτό και αποτελεί αίτημά μας το οποίο και δημοσιοποιήσαμε. Εγγραφή νέων μελών σύμφωνα με το

καταστατικό και το νόμο, και όχι κατά παραβίασή τους, γι αυτό και τα αιτήματά μας καταθέσαμε και στην εισαγγελία, ώστε να προστατευθεί το σωματείο, λαμβάνοντας παράδειγμα και αντλώντας γνώση από την ιστορία του και τα παθήματά του.

9.Τέλος η σίτιση των ηλικιωμένων κατά το κύριο γεύμα των πέντε ημερών, από την περιφέρεια έχει κριθεί θερμιδικά ελλιπής και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι ενδεδειγμένη για τους ηλικιωμένους

ελκοπαθείς και διαβητικούς, όσο δε για τα μηνιαία διαθέσιμα της προσωρινής διοίκησης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διακοπής της ρευματοδότησης, ούτε και επαρκούν για την αγορά πετρελαίου, την πληρωμή υλικών για την σίτιση των ηλικιωμένων κατά τα επτά δείπνα της εβδομάδας και τα δύο γεύματα του Σαββατοκύριακου, ούτε και για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΦΚΑ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων και την καταβολή ΕΣΤΩ έναντι των μηνιαίων αποδοχών μας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ για τις πραγματικές συνθήκες και τις ανάγκες.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ και στην βοήθεια του κ. Ρακιντζή, για την αποτροπή των κινδύνων που του αναφέραμε και κατά την παράστασή μας στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο το 2018, στο οποίο είχε την θέση

του Αντιπροέδρου, οι οποίοι επιτάθηκαν και αναφέρονται και στο ψήφισμά μας και παραθέσαμε και ανωτέρω.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή