Λύση στο μυστήριο εξαφάνισης της Βαλεντίν

Λύση στο μυστήριο εξαφάνισης της Βαλεντίν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Κογκό έδωσε χθες η έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Η ανήλικη βρέθηκε εν ζωή και καλά στην υγεία της στην πόλη Σεντ Ετιέν, κοντά στη Λυών.

Εις βάρος του πατέρα της, ο οποίος είχε καταγγείλει την 23η Δεκεμβρίου την εξαφάνιση της επτάχρονης στο Τ.Α. Παγκρατίου, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε  «βαριά» δικογραφία, μεταξύ άλλων για το κακούργημα της «διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών». Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 12.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανήλικη ταξίδεψε στη Γαλλία την 21η Δεκεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τη δήλωση εξαφάνισής της, ενώ το ίδιο θα έκανε χθες και ο πατέρας της εάν νωρίτερα δεν είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς. Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι κίνητρό του ήταν να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στην 7χρονη Βαλεντίν.

Ο κατηγορούμενος μετέβη την 23η Δεκεμβρίου στο τμήμα και κατήγγειλε ότι τα ίχνη της 7χρονης κόρης του χάθηκαν όταν βγήκε από το σπίτι τους στο Παγκράτι για να αγοράσει κάτι από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Ξεκίνησε αστυνομική έρευνα για το συμβάν, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι η Βαλεντίν είχε πάει στη Γαλλία δύο 24ωρα πριν από τη δήλωση εξαφάνισής της. Ταξίδεψε συνοδευόμενη από τη θεία της μητέρας της. Η τελευταία είναι μητέρα τριών παιδιών και ήρθε στην Ελλάδα από το Οσλο, όπου ζει μόνιμα, για να παραλάβει την 7χρονη. Παρίστανε ότι ήταν μητέρα της και μάλιστα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδειξε στον έλεγχο το διαβατήριο της πραγματικής κόρης της, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να επιβιβαστούν μαζί με την 7χρονη στην πτήση για Γαλλία.

Ο πατέρας της είχε και αυτός προμηθευτεί αεροπορικό εισιτήριο για τη Γαλλία και το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο για χθες.

Η 7χρονη και ο πατέρας της ήρθαν στην Ελλάδα το 2017 μέσω Μυτιλήνης. Εμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα στη Μόρια και στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αθήνα. Το τελευταίο διάστημα είχαν εγκατασταθεί σε διαμέρισμα στο Παγκράτι με τη βοήθεια μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η μητέρα της κατάφερε να ταξιδέψει στη Γαλλία το διάστημα μεταξύ 2014-2017. Καθώς η Βαλεντίν δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, ο πατέρας της αποφάσισε να τη φυγαδεύσει από την Αθήνα με τη βοήθεια της θείας της γυναίκας του. Φοβούμενος ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί που –μέσω ΜΚΟ– παρείχαν αρωγή στην 7χρονη θα διαπίστωναν την απουσία της, ο πατέρας της αποφάσισε να καταγγείλει εκείνος την εξαφάνισή της. Ο ίδιος, έχοντας εξασφαλίσει καθεστώς διεθνούς προστασίας, θα ταξίδευε ανεμπόδιστα στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή