Φονική συμπλοκή για λαθρεμπόριο

Φονική συμπλοκή για λαθρεμπόριο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πόλεμο μεταξύ αλλοδαπών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας αποδίδεται η χθεσινή φονική συμπλοκή στην οδό Μενάνδρου λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι. Στη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ενώ σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα από μαχαίρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ένας ομοεθνής του, 25 ετών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 30 αλλοδαποί με όπλα και μαχαίρια επιτέθηκαν σε άτομα που πουλούσαν τσιγάρα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς. Η Αμεση Δράση («100») ειδοποιήθηκε στις 12.50 μ.μ. για πυροβολισμούς στην Ομόνοια και δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να πάνε στο σημείο. Φτάνοντας εκεί βρήκαν αιμόφυρτους στο οδόστρωμα δύο υπηκόους Αφγανιστάν, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί που είχαν πάρει μέρος στη συμπλοκή, θύματα και θύτες, πρόλαβαν να φύγουν. Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους και μάλιστα, μέχρι αργά χθες το βράδυ, είχαν γίνει έφοδοι σε πάνω από πέντε σπίτια αλλοδαπών και είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονταν 13 άτομα.

Από το σημείο της συμπλοκής αστυνομικοί περισυνέλεξαν συνολικά 13 κάλυκες από το όπλο ή τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή. Βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και έξι ρόπαλα, πλαστικά και μεταλλικά. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου που μίλησαν σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών συνεργείων, ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι ήταν υπήκοοι Πακιστάν, πληροφορία που αργότερα επιβεβαίωσαν στην «Κ» αξιωματικοί με γνώση της πορείας των ερευνών. Οι αυτόπτες είπαν ακόμα ότι οι δράστες απαιτούσαν χρήματα από τους Αφγανούς για να τους επιτρέπουν να πουλούν την «πραμάτειά» τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η χθεσινή φονική συμπλοκή αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο μεταξύ αλλοδαπών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και πλαστών εγγράφων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο τον Ιανουάριο του 2019 είχε γίνει συμπλοκή Αφγανών και Πακιστανών με έναν νεκρό. Και τότε μια ομάδα υπηκόων Πακιστάν είχε επιτεθεί σε μέλη αντίπαλης ομάδας, στην οδό Μενάνδρου, χτυπώντας και τραυματίζοντας θανάσιμα με μαχαίρι έναν Αφγανό. Το περιστατικό είχε αποδοθεί σε έριδες για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι αρκετές από τις συμπλοκές μεταξύ των αντίπαλων ομάδων έχουν γίνει κατόπιν ραντεβού και πρόσθεσε ότι –χάρη σε αξιόπιστες πληροφορίες– η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να αποτρέψει πολλές απ’ αυτές. Κρίνοντας πάντως εκ του αποτελέσματος, κάτι τέτοιο δεν συνέβη χθες… Τον περασμένο Δεκέμβριο σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην οδό Νικοπόλεως στα Πατήσια είχε πέσει νεκρός από χτυπήματα με μαχαίρι ένας 33χρονος υπήκοος Αφγανιστάν. Δύο μήνες νωρίτερα, τη 16η Σεπτεμβρίου 2019, ένας 18χρονος Αφγανός είχε πέσει νεκρός σε σύγκρουση μεταξύ αλλοδαπών στην οδό Σπάρτης στην Κυψέλη, ενώ αιματηρή συμπλοκή με δύο αλλοδαπούς τραυματίες είχε γίνει σε καφετέρια στην οδό Αχαρνών και τον Οκτώβριο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή