Συνελήφθη δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία της Αττικής

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία της Αττικής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, για ληστείες κατά συρροή.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο δράστης από τις αρχές του έτους διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, ο δράστης εισέρχονταν στα ξενοδοχεία προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους, αφαιρούσε χρήματα τόσο από τα ταμεία όσο και από χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια διέφευγε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στo σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα με ενσωματωμένο φιαλίδια, τέσσερα φιαλίδια αερίου και συσκευασία με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων ληστειών συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Για τα παραπάνω αδικήματα είχε καταδικασθεί και εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών σε κατάστημα κράτησης, από το οποίο έλαβε άδεια την οποία παραβίασε και τον Δεκέμβριο αναζητούνταν ως δραπέτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή