Βροχερό Σάββατο με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Βροχερό Σάββατο με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε σημαντικό μέρος της χώρας σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο οι άνεμοι αναμένονται ισχυροί έως θυελλώδεις έως 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, από την αρχή του εικοσιτετραώρου βροχές αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και στα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και έως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο από 9 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και προς το βράδυ βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές έως το μεσημέρι οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά του νομού από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή