Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» – Την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναπατρισμού

Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» – Την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναπατρισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Ελληνες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 355 κρούσματα.

Οπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η διαδικασία επαναπατρισμού τους θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες πρεσβείες. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία επαναπατρισμού θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε ο υπουργός. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο, εβδομήντα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς και Νότια Κορέα αναμένεται να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται στο πλοίο. 

Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» – Την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναπατρισμού-1
Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» – Την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναπατρισμού-2

«Αποφασίσαμε χθες να στείλουμε αεροσκάφος για να επιστρέψουν στην πατρίδα οι 35 Ιταλοί, έγραψε την Κυριακή στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Το πλοίο παραμένει σε καραντίνα αφότου έφτασε στη Γιοκοχάμα στις 3 Φεβρουαρίου καθώς άνδρας που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ διαγνώσθηκε με τον ιό. 

Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» – Την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναπατρισμού-3

Ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα ο νέος κορωνοϊός πλησίασε σήμερα τους 1.700, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας της Γαλλίας ότι καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός εξαιτίας του COVID-19 εκτός Ασίας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν σήμερα οι κινεζικές αρχές, η επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.665 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα -πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο- η πλειονότητα των οποίων ζούσαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης από τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή