Ελληνοαμερικανός επιβάτης του Diamond Princess: «Ακόμη δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό»

Ελληνοαμερικανός επιβάτης του Diamond Princess: «Ακόμη δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από την καμπίνα του στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία λόγω του κορωνοϊού μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ελληνοαμερικανός επιβάτης Μάθιου Σμιθ.

«Είμαστε ακόμα στην  καμπίνα μας στο κρουαζιερόπλοιο, απλώς καθόμαστε και περνάμε χρόνο στο διαδίκτυο περιμένοντας νας μας βγάλουν έξω. Μας λένε: "Μην βγείτε από την καμπίνα σας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τα μέλη του πληρώμσατος που μας φέρνουν φαγητό. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους».

Σημείωσε δε ότι «μέχρι στιγμής, ούτε αυτός αλλά ούτε και η σύζυγός του δεν έχουν ελεγχθεί, όλα είναι πιθανά όμως, δεδομένης της αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπουςστη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης της απομόνωσης λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας τότε θα μπορέσουν να φύγουν.

«Το τέλος της 14ης μέρας είναι σε δύο μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε», τόνισε.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η διαδικασία επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα. 

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Οπως μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επιπλέον 99 κρούσματα του Covid-19 διαγνώσθηκαν σήμερα μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή