ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

sto-ste-prosefygan-paok-kai-xanthi-2363691

Οι δύο ομάδες ζητούν από το ανώτατο δικαστήριο να ακυρωθούν αποφάσεις που σχετίζονται με την επιβολή προστίμων εις βάρος τους.

Η Ξάνθη ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία αντικαταστάθηκαν δύο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες, ενώ παράλληλα ζητούσε και την  ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αίτημα και των δύο είναι να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τους προέδρους των αρμοδίων Τμημάτων του ΣτΕ, όπου εισήχθησαν οι αιτήσεις τους, ενώ κατέθεσαν και αίτημα για αναστολή της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με  απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι δύο ομάδες  υποστηρίζουν ενώπιον του ΣτΕ ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη, οικονομική και ποδοσφαιρική, ενώ επίσης υποστηρίζουν ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και  εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με τις ομάδες που προσέφυγαν δικαστικά,  οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια   συμμετοχής για  το 2020-2021 στο Champions League.

Τέλος, αναφέρουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων, κ.λπ.