ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόρρητο έγγραφο: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων

Απόρρητο έγγραφο: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων

Απόρρητο έγγραφο προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής απέστειλε την περασμένη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Απαντώντας σε  επιστολή των μελών της επιτροπής προς την ΕΛ.ΑΣ., με θέμα τον πιθανό τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Π. Τζεφέρης επεσήμανε στο έγγραφό του ότι η μόνη διαδικασία που μπορεί να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ταυτότητας των δύο μαρτύρων είναι η εξ αποστάσεως εξέτασή τους από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που υπάρχει για το λόγο αυτό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στο διαβαθμισμένο έγγραφό του, ο κ. Τζεφέρης φέρεται να προτείνει προς τα μέλη της επιτροπής η κατάθεση των μαρτύρων να πραγματοποιηθεί από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της αστυνομίας, την μετάδοση μόνο ήχου στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής και με αλλοίωση φωνής.

Απαντώντας, προφανώς, σε διευκρινιστικά ερωτήματα που του απηύθυναν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ο διοικητής Ασφαλείας ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία του δεν διαθέτει εξοπλισμό για την απόκρυψη της ταυτότητας των μαρτύρων για την περίπτωση της διά ζώσης εξέτασή τους.  Τέλος,  για την περίπτωση που αποφασιστεί η διά ζώσης εξέτασης των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» προτείνει η διαδικασία να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις  δύο συγκεκριμένων υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο της ΓΑΔΑ.