Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του βρέφους

Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του βρέφους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιευκρίνιστα παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα αίτια θανάτου τού μόλις 11 μηνών βρέφους από τη Συρία, που την Κυριακή μεταφέρθηκε από τον πατέρα του νεκρό στο νοσοκομείο «Παίδων». Χθες, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκαν ίχνη παρά φύσιν σεξουαλικής κακοποίησης του βρέφους, κάτι που άλλωστε είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά ήδη από την Κυριακή. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τα αίτια θανάτου του βρέφους παρέμεναν άγνωστα. Περισσότερο φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Χθες, για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ενημερώθηκε προφορικά το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας που εποπτεύει τη συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, έως αργά χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί δεν είχαν σχηματίσει δικογραφία εις βάρος των γονιών του μόλις 11 μηνών κοριτσιού. Η μητέρα του είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει στους αστυνομικούς ότι  κατόπιν υπόδειξης των ιατρών χορηγούσε με τη χρήση σύριγγας φαρμακευτική αγωγή στο βρέφος, το οποίο –σημειωτέον– έπασχε από μικροκεφαλία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν τα ίχνη κακοποίησης που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές είναι συμβατά ή όχι με τη χορήγηση αγωγής στο βρέφος. Οι Σύροι γονείς του, πάντως, παρέμεναν χθες οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις και να παρακολουθήσουν την πορεία της έρευνας. Αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου, όπως άλλωστε και το ζευγάρι ομοεθνών τους που φιλοξενείτο προσωρινά στο διαμέρισμα της οικογένειας, στου Ζωγράφου. Επίσης, πρόκειται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, πριν ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα.

Η οικογένεια των Σύρων διαμένει σε μισθωμένο από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων διαμέρισμα, στην περιοχή του Ζωγράφου. Από το Σάββατο φιλοξενείτο στο σπίτι και άλλο ένα ζευγάρι Σύρων, που είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διάγνωση στο νοσοκομείο, οι δύο άνδρες προσήχθησαν και έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού για έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή