Οι διοικητές νοσοκομείων εκπαιδεύονται

Οι διοικητές νοσοκομείων εκπαιδεύονται

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «θρανία» οι διοικητές και οι υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τον διορισμό τους, το υπουργείο Υγείας ξεκινά από την Αθήνα κύκλο σεμιναρίων στους επικεφαλής των μονάδων ΕΣΥ, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα, μεταξύ άλλων, οικονομικών, ποιότητας υπηρεσιών, ψηφιακών συστημάτων και διαχείρισης κρίσεων. Στην Αθήνα το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Θα ακολουθήσουν το επόμενο 20ήμερο αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα. Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου θα ξεκινήσει με τις εισηγήσεις του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλου, ενώ η εκπαίδευση θα συνεχιστεί από στελέχη της Υγείας για την οικονομική διαχείριση, τις προμήθειες, τους δείκτες ποιότητας, την ασφάλεια των ασθενών, τις ψηφιακές υποδομές και τα πληροφοριακά συστήματα. Τη δεύτερη ημέρα οι διοικητές θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων και κρίσεων, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην επικοινωνία, καθώς και σε θέματα δημόσιας Υγείας.

Οι διοικητές θα λάβουν και οδηγίες για το πώς θα καταγράψουν με ενιαίο τρόπο λειτουργικούς δείκτες των νοσοκομείων που διοικούν και με ποιον τρόπο θα τεθούν οι στόχοι που πρέπει να επιτύχουν, σύμφωνα πάντα με τις προτεραιότητες του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητές του ΕΣΥ έχουν υπογράψει σύμβαση αποδοτικότητας (τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου οι περισσότεροι), σύμφωνα με την οποία, εκτός από τις τυπικές υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνουν για την εύρυθμη λειτουργία και χρηστή διαχείριση των μονάδων, έχουν την ευθύνη να βελτιώσουν συγκεκριμένους δείκτες, όπως χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, λίστα χειρουργείου, άνοιγμα ΜΕΘ κ.ά.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να συλλέξουν δεδομένα και σε συνεργασία με την οικεία ΥΠΕ να θέσουν εξειδικευμένους τριμηνιαίους και ετήσιους στόχους βελτίωσης αυτών των δεδομένων, για την επίτευξη των οποίων θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο. Με βάση τη σύμβαση, η συλλογή των δεδομένων θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, αφού προβλεπόταν να γίνει εντός 30 ημερών από την υπογραφή της. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή έλαβε παράταση και αναμένεται να γίνει εντός του Μαρτίου.

Νέο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας

Σε νέο κτίριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 175, δίπλα στη στάση μετρό «Αμπελόκηποι», λειτουργεί από χθες το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ που έως και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην οδό Παράσχου, στου Γκύζη, και το οποίο διακινεί σκευάσματα υψηλού κόστους σε ιδιαιτέρως ευαίσθητες ομάδες ασθενών, κυρίως καρκινοπαθείς. Το νέο φαρμακείο βρίσκεται σε ισόγειο χώρο 155 τετραγωνικών, διαθέτει τέσσερις θέσεις εξυπηρέτησης ασφαλισμένων (γκισέ) για τη διανομή των φαρμάκων και 50 καθίσματα αναμονής των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε εξέλιξη είναι η επέκταση του φαρμακείου Καλλιθέας με την κατασκευή χώρου για την αναμονή των ασθενών, η δημιουργία νέων χώρων αναμονής στο φαρμακείο Ομονοίας και η μεταστέγαση του φαρμακείου Τούμπας, ενώ προχωρεί και η υλοποίηση νέου συστήματος παραλαβής φαρμάκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ με προγραμματισμένα ραντεβού. Ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει 34 φαρμακεία, που εξυπηρετούν σε μηνιαία βάση 80.000 ασφαλισμένους και 4.500 ανασφάλιστους,

και διακινούν φάρμακα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή