Προανακριτική: Εξ αποστάσεως εξέταση μαρτύρων προτείνει η Ασφάλεια

Προανακριτική: Εξ αποστάσεως εξέταση μαρτύρων προτείνει η Ασφάλεια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόρρητο έγγραφο προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής απέστειλε την περασμένη Πέμπτη 13/2 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, απαντώντας σε επιστολή των μελών της επιτροπής προς την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον πιθανό τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση».

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Π. Τζεφέρης, επισήμανε στο έγγραφό του ότι η μόνη διαδικασία που μπορεί να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ταυτότητας των δύο μαρτύρων είναι η εξ αποστάσεως εξέτασή τους από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που υπάρχει για τον λόγο αυτό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο διαβαθμισμένο έγγραφό του ο κ. Τζεφέρης φέρεται να προτείνει προς τα μέλη της επιτροπής η κατάθεση των μαρτύρων να πραγματοποιηθεί από τη συγκεκριμένη αίθουσα και να υπάρχει μετάδοση μόνο ήχου στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής και με αλλοίωση φωνής. Απαντώντας προφανώς σε διευκρινιστικά ερωτήματα που του απηύθυναν τα μέλη της επιτροπής, ο διοικητής Ασφαλείας έκανε σαφές ότι η υπηρεσία του δεν διαθέτει εξοπλισμό για την απόκρυψη της ταυτότητας των μαρτύρων για την περίπτωση της διά ζώσης εξέτασής τους.

Τέλος, για την περίπτωση που αποφασιστεί η διά ζώσης εξέταση των μαρτύρων προτείνει η διαδικασία να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις δύο συγκεκριμένων υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή