Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για βρέφος από Συρία: Ανοιχτο το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά του συναδέλφου

Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για βρέφος από Συρία: Ανοιχτο το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά του συναδέλφου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την τραγωδία που βιώνει, αλλά και την περιπέτεια στην οποία μπήκε μίλησε στον ANT1 ο πατέρας του νεκρού βρέφους από τη Συρία, ο οποίος κατηγορήθηκε και για τη σεξουαλική του κακοποίηση, καθώς ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους, που οι γονείς του μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του την Κυριακή στο Παίδων «Αγία Σοφία» συμπέρανε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

«Να είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι όταν κάνουμε την παραμικρή δήλωση, ειδικά στα ΜΜΕ», συνέστησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρ. Λέων, αναφέροντας ότι έγινε μία «βεβιασμένη ενέργεια».

«Οι συνάδελφοι ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που φαινόταν και στους ίδιους μη ολοκληρωμένο και απ’ ό,τι φάνηκε ήταν και λανθασμένο», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών στον εν λόγω ιατροδικαστή.

«Δέχθηκα τηλεφώνημα από εκπρόσωπο της συριακής κοινότητας και θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του συναδέλφου», ανέφερε ο κ. Λέων. 

Ο πατέρας από την πλευρά του, διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με την Ελληνική Αστυνομία.

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», είπε ο πατέρας, που έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για τον βιασμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή