Ενταλμα βίαιης προσαγωγής και για την «Αικατερίνη Κελέση»

Ενταλμα βίαιης προσαγωγής και για την «Αικατερίνη Κελέση»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμο Σαράφη» ούτε η «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί από την αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ηδη έχει εκδοθεί ένταλμα βίαης προσαγωγής, ενώ σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων».

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή της προς την επιτροπή, η οποία απεστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή, η μάρτυρας ανέφερε ότι δεν έχει να συνεισφέρει «το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει. 

Γ. Μπούγας: Θα αποτύχουν όσοι παρεμποδίζουν την Επιτροπή
 
«Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την αναζήτηση της αλήθειας, θα αποτύχουν», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, ο οποίος αποχώρησε λίγο μετά τις 6.30 από τη ΓΑΔΑ, μαζί με τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη.

«Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος ενημέρωσε ότι και σήμερα η αντιπροσωπεία της προανακρτικής βρέθηκε ενώπιον της άρνησης και της δεύτερης κηδευθείσας μάρτυρος να εξεταστεί ενώπιον τους.

«Αυτό συνέβη και χθες» είπε και επισήμανε ότι η μόνη αρμόδια για την επικοινωνία με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, είναι η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η επιτροπή απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο, αφού εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, και του ζήτησε, όπως και χθες, την άμεση εκτέλεση του εντάλματος.

Η «Αικατερίνη Κελέση» αναζητήθηκε και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της. Το θέμα θα τεθεί αύριο στην συνεδρίαση που έχει προγραμματίσει η Ειδική Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή