Με προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΜ τις ημέρες απεργιών

Με προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΜ τις ημέρες απεργιών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρύθμιση για τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς με προσωπικό ασφαλείας τις ημέρες των απεργιών προαναγγέλλει το υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία έναντι όσων την Τρίτη παρεμπόδισαν την κυκλοφορία του τρένου και του προαστιακού, ενώ οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιωθούν.

Το υπουργείο Υποδομών κατηγόρησε τους συνδικαλιστές, που απέκλεισαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Τρίτης το αμαξοστάσιο, ότι λειτούργησαν αιφνιδιαστικά. «Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο κ. Κώστας Καραμανλής. Προανήγγειλε, δε, ότι το υπουργείο θα κινηθεί δικαστικά κατά των εμπλεκομένων. «Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα, ότι δεν μπορεί μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατάει σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν, αλλά, το κυριότερο, τους ανθρώπους που περίμεναν να επιβιβαστούν στον προαστιακό», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΟΣ-ΟΣΕ Παν. Παρασκευόπουλος υποστήριξε (OPEN) ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε ειδοποιηθεί από την Παρασκευή και παρ’ όλα αυτά εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα ότι τα τρένα θα λειτουργήσουν κανονικά. «Δεν αληθεύει ότι είχαν ειδοποιήσει. Διότι έπρεπε 24 ώρες πριν να έχουν βγάλει ανακοίνωση και θα την είχαν όλα τα ΜΜΕ, θα την είχαν και όλα τα υπουργεία, θα την είχε και όλος ο κόσμος», απάντησε (ΑΝΤ1) ο κ. Καραμανλής. «Επρεπε να είχαν ειδοποιήσει, όπως είχαν ειδοποιήσει, π.χ., οι εργαζόμενοι στο μετρό και στα λεωφορεία ότι θα απεργήσουν. Κι έτσι ο κόσμος ήξερε ότι αυτά τα μέσα δεν θα λειτουργούσαν».

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε και την κατάθεση ρύθμισης για τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς κατά τη διάρκεια απεργιών. «Ο νόμος αυτός δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί, για παράδειγμα, το μετρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν θα έχουμε απεργία. Θα γίνονται συγκεκριμένες διαδρομές, με συγκεκριμένους συρμούς, συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», εξήγησε (ΑΝΤ1) ο υπουργός. Ως παράδειγμα ο κ. Καραμανλής ανέφερε τη νομοθεσία της Ιταλίας και της Γαλλίας, όπου ακόμα και τις ημέρες των γενικών απεργιών πραγματοποιούνται κάποια δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή