ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες όχι μόνο για αυτή καθ΄αυτή την αποστολή τους, αλλά και για να προάγουν καθημερινά το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία. Εμπλέκονται, επίσης, και βοηθούν παντού είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε για το μεταναστευτικό».

Αυτό τόνισαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων προ ολίγου σε εθιμοτυπική τους επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Πρόκειται για τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιο Μπλιούμη, οι οποίοι ζήτησαν την ευχή του Αρχιεπισκόπου.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία είναι παρούσες καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και πάντα η ευλογία της Εκκλησίας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο έχουν να διεκπεραιώσουν προετοιμαζόμενες για αυτό το οποίο υπάρχουν, δηλαδή για την παροχή ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Νιώθουμε υπερηφάνεια, ασφάλεια και σιγουριά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ενώ σημείωσε πως «σε κάθε ακολουθία δεν παραλείπουμε να μνημονεύουμε ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους κρατεί υγιείς για τη δική μας παρηγοριά και την σωτηρία της πατρίδας».