ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας

Αύξηση παρουσιάζει η εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία αφορούν τόσο τα νοσοκομεία όσο και τα κέντρα υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με αυτά, «σε σύγκριση με την περσινή περίοδο γρίπης, σημειώνεται σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη τόσο στο προσωπικό των νοσοκομείων (στοιχεία σε σύνολο 100 νοσοκομείων -93 δημόσια, 1 στρατιωτικό και 6 ιδιωτικά νοσοκομεία-  που έστειλαν αποτελέσματα μέχρι 31.1.20 (από 27,2% σε 34,3%) όσο και στο προσωπικό των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (από 39,8% σε 50,7%)».

Η εφετινή περίοδος γρίπης εκτιμάται ότι θα κλείσει με τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιγριπικής προστασίας της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

«Η εμβολιαστική κάλυψη στο ΕΣΥ έχει ενταθεί, γεγονός που καταδεικνύει τη μεθοδική προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για τη μεγιστοποίηση των εμβολιαστικών ωφελειών, το συστηματικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΔΥ και την εμπέδωση από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας της αυτοπροστασίας αλλά και της αίσθησης ευθύνης έναντι των ασθενών», επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, στην ανακοίνωση του.

Επιπλέον, η Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας κατήρτισε ένα πλήρες εγχειρίδιο για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο υγειονομικής μονάδας, το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις δομές υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ