ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτα οκτάωρο, μετά… τσίκνισμα στο υπ. Παιδείας

Πρώτα οκτάωρο, μετά… τσίκνισμα στο υπ. Παιδείας

Ανατροπή της δημοσιοϋπαλληλικής… παράδοσης διά χειρός Νίκης Κεραμέως, η οποία άφησε άφωνους τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Ή τουλάχιστον εκείνους που τα τελευταία χρόνια συνήθιζαν να «κατεβάζουν τα ρολά» του υπουργείου νωρίτερα, για να τσικνίσουν σε διπλανή ταβέρνα στην περιοχή της Νεραντζιώτισσας.

Τι συνέβη: Τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας οργάνωνε κάθε Τσικνοπέμπτη για τους υπαλλήλους «εκδήλωση – χορό», όπως τη χαρακτηρίζει και η φετινή πρόσκληση. Για τον λόγο αυτό, οι υπηρεσίες του υπουργείου έκλειναν νωρίτερα, στη 1 μ.μ. Να σημειωθεί ότι κανονικά οι υπάλληλοι αποχωρούν αφού συμπληρώσουν το εργασιακό τους οκτάωρο. Φέτος η προετοιμασία της εκδήλωσης άρχισε κανονικά. Ετσι στις 7 Φεβρουαρίου οι υπάλληλοι έλαβαν την εξής πρόσκληση: «Συνάδελφοι, ο Σύλλογός μας διοργανώνει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (Τσικνοπέμπτη) και ώρα 13.00 έως 18.00, εκδήλωση – χορό στην ταβέρνα “…” με ζωντανό λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα. Επειδή η χωρητικότητα του κέντρου είναι 300 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Την περασμένη Δευτέρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου πήγαν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να ζητήσουν τη σχετική άδεια ώστε οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν στη μία το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης. Εκεί, ωστόσο, τους περίμενε μία έκπληξη –το παραδέχονται άλλωστε και οι ίδιοι–, αφού πάντοτε έπαιρναν άδεια από την… υπουργική σημαία. Μάλιστα, μιλούν για παραδοσιακή έγκριση. Η απάντηση από τη νέα υπουργό Παιδείας τη φορά αυτή ήταν αρνητική. Η υπουργός είπε στο διοικητικό συμβούλιο οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν στις 3 μ.μ. Αλλωστε, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με έμπειρο στέλεχος του υπουργείου, για να είναι τυπικοί ως προς το οκτάωρό τους οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να προσέλθουν στην υπηρεσία στις 7 το πρωί και να αποχωρήσουν στις 3 μ.μ.

Εξ ου και η ενημέρωση που εστάλη, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, από τον σύλλογο προς τους υπαλλήλους. «Συνάδελφοι, βασιζόμενοι στην κατά παράδοση έγκριση της Ηγεσίας για πρόωρη αποχώρηση των συμμετεχόντων στην εκδήλωση του Συλλόγου μας για την Τσικνοπέμπτη (20-2-2020), είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη μη αποδοχή του αιτήματός μας, κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αρνηθεί άλλη Ηγεσία. Σε προφορική ενημέρωση που είχαμε από την Ηγεσία, προβλέπεται η αποχώρηση όλων των υπαλλήλων στις 15.00! Παρ’ όλα αυτά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, με έναρξη 13.00 όπως είχαμε προγραμματίσει. Για τον λόγο αυτό, παρακαλείστε όπως κάνετε χρήση των αδειών που προβλέπονται (π.χ. 2ωρες)», έλεγε το ηλεκτρονικό μήνυμα του συλλόγου.

Πάντως, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και το μενού είχε σαλάτες (μαρούλι, λάχανο), φέτα, πατάτες τηγανητές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, τζατζίκι και τυροπιτάκια, μπριζολάκια χοιρινά και γουρουνοπούλα.