Η Αλίκη Περρωτή συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στη δημόσια περίθαλψη

Η Αλίκη Περρωτή συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στη δημόσια περίθαλψη

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλίκη Περρωτή, μία από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες της διασποράς, όχι μόνον φροντίζει να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην πατρίδα που τόσο αγαπά, αλλά και να ενισχύει το έργο ιδρυμάτων και θεσμών που κάνουν σωστή δουλειά. Η συνεισφορά της είναι διαρκής και συνεπής σε πολλούς τομείς. Στη Θεσσαλονίκη, λ.χ., από το 1996 μέχρι σήμερα, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από δωρεές που μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε θέματα υποδομών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στην Αθήνα, μια σπουδαία της συμβολή αφορά το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας, που φέρει και το όνομα των γονιών της, Μαρούλας και Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου.

Η Αλίκη Περρωτή συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στη δημόσια περίθαλψη-1

Ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος κόβει την πίτα του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας.

Η σχέση της Αλίκης Περρωτή με το «Κωνσταντοπούλειο» ξεκίνησε πριν από 40 ολόκληρα χρόνια. Το νοσηλευτικό ίδρυμα είχε δημιουργηθεί το 1923 για να φροντίσει τις ανάγκες των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή. Καθώς όμως επρόκειτο για ένα παλιό σχολείο που άλλαξε χρήση, σταδιακά δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των όμορων δήμων. Οταν το πληροφορήθηκε η Αλίκη Περρωτή αποφάσισε με τον αείμνηστο σύζυγό της Δημήτρη να προχωρήσουν στην ανέγερση ενός πολυώροφου νοσοκομείου.

Η κατασκευή ξεκίνησε το 1980 και το κτίριο με τον εξοπλισμό του έγιναν δωρεά στο ελληνικό κράτος. Το αστείο είναι ότι όταν το ζευγάρι έφερε τα ιατρικά μηχανήματα στην Ελλάδα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκε ότι υπέκειντο σε δασμούς για την εισαγωγή τους από την πολιτεία. Χρειάστηκε να αλλάξει ο νόμος ώστε να προχωρήσει η δωρεά. Γεγονός είναι πάντως ότι η Αλίκη Περρωτή στέκεται πάντα σαν καλός άγγελος στο πλευρό των εργαζομένων και του Κωνσταντοπούλειου στο οποίο αναφέρεται συχνά ως «το παιδί μου». Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου η κοπή της πίτας του 2020, και η κ. Περρωτή έδωσε το «παρών» για να εμψυχώσει, όπως πάντα, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Η Αλίκη Περρωτή συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στη δημόσια περίθαλψη-2

Από αριστερά, Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Κλιάφας, Χαράλαμπος Πρίφτης, Κωνσταντίνα Παρασκευά και Αλίκη Περρωτή.

Ο διοικητής του Κωνσταντοπούλειου, Χαράλαμπος Πρίφτης, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και προσέφερε στη μεγάλη δωρήτρια μια τιμητική πλακέτα, για να εκφράσει τις ευχαριστίες όλων των εργαζομένων στο πρόσωπό της. Στην εκδήλωση παρευρέθη και χαιρέτισε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, ο ειδικός γραμματέας Αξιολόγησης και Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Εργου κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας. Το φλουρί της πίτας ήταν  δωρεά χρηματικού ποσού της Αλίκης Περρωτή στο βοηθητικό προσωπικό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την ανακαινισμένη νοσηλευτική πτέρυγα του χειρουργικού τομέα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, που χρηματοδότησε η μεγάλη δωρήτρια. Με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, η πτέρυγα 4Ν θα μετονομαστεί σε πτέρυγα «Αλίκη Περρωτή». Πρόσφατα έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι η κ. Περρωτή θα συμβάλει στην αναμόρφωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την οικογένεια του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Η Αλίκη Περρωτή συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στη δημόσια περίθαλψη-3

Η εγγονή της δωρήτριας Θεοδώρα Βαλεντή (αριστερά) με τις Αννυ Ευσταθίου, Φωτεινή Κεφαλίδου και Ρέα Γρηγορίου.

Ανθρωπος σεμνός και χαμηλών τόνων, κοσμοπολίτισσα στη νοοτροπία και αρχόντισσα στην ευγένειά της, ποτέ δεν έχασε την τεράστια αγάπη για την Ελλάδα, την οποία μοιράζεται και ο νυν σύζυγός της Σεθ Φρανκ. Το 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος της απένειμε το διεθνές βραβείο «Prix Gallien» που δίδεται σε προσωπικότητες οι οποίες με τη δράση τους συνεισφέρουν στην κοινωνική ιατρική και εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή