Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακήρυξη της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας για την προσεχή 52η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, το 2021, όπου η Αίγυπτος θα τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, άλλη μία Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, αυτή της εμβληματικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, θα τιμήσει την Ελλάδα, ορίζοντάς την, επίσης, ως την τιμώμενη χώρα.

Η 16η Διεθνής Έκθεση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 23 Απριλίου.

Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτισμού που θα διοργανώσει την ελληνική παρουσία, μέσω και του παραρτήματός του, το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Εξίσου καθοριστική αναμένεται να είναι και η βοήθεια από το προξενείο και την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, καθώς στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι βρίσκεται η περίφημη Έκθεση του Ευγένιου Μιχαηλίδη (που είναι αφιερωμένη στον ομογενειακό Τύπο και βιβλίο), αλλά και η Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, η οποία στεγάζεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο της έδρας του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Σημειώνεται, ότι οι διοργανωτές της εν λόγω Έκθεσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας θέλουν να της προσδώσουν φέτος ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με πολλές εκδηλώσεις, μία εκ των οποίων θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να γίνει και παρουσίαση βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων, τα έργα των οποίων έχουν μεταφραστεί στην αραβική γλώσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή