ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό

anakoinosi-oikonomikoy-panepistimioy-athinon-gia-to-peristatiko-me-ton-enoplo-astynomiko-2365304

Σε ανακοίνωση προέβη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με το χθεσινό περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό, ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δέχθηκε επίθεση από άτομα εντός του πανεπιστημίου ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και για να απεγκλωβιστεί, αναγκάστηκε να προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το Πανεπιστήμιο καταδικάζει την είσοδο κάθε είδους ενόπλων στις εγκαταστάσεις του καθώς και ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορούν να προκαλέσουν «ανεξέλεγκτες» και «ανεπιθύμητες» καταστάσεις.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι για το περιστατικό «θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες»

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».