Καθαρίστηκε η περίφραξη στο Πεδίον του Αρεως

Καθαρίστηκε η περίφραξη στο Πεδίον του Αρεως

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον τοίχο της περίφραξης του Πεδίου του Αρεως από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μια επιφάνεια μήκους περίπου 400 μέτρων, καθάρισαν από τα γκράφιτι συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Παρόμοιοι καθαρισμοί έχουν πραγματοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε πολλά σημεία της πόλης, ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το εγχείρημα αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Ο τοίχος, που έχει ύψος περίπου ένα μέτρο, ήταν γεμάτος από γκράφιτι εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αφαίρεσή τους. Και αυτό γιατί τα χρώματα στις πέτρες είχαν «ποτίσει» σε βάθος, με αποτέλεσμα το ειδικό καθαριστικό υλικό να χρειαστεί να απλωθεί και να αφαιρεθεί διαδοχικά τρεις φορές μέχρι να καθαρίσει πλήρως ο τοίχος.

Οι εργασίες διήρκεσαν συνολικά έξι ημέρες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μη τοξικά, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι πέτρες του τοίχου και να μην αλλάξει το φυσικό τους χρώμα.

Η εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό των δημόσιων τοίχων που ξεκίνησε σε διάφορα σημεία της πόλης (Πάρκο Ελευθερίας, Εμμανουήλ Μπενάκη, Αμαλίας κ.α., αλλά και σε αγάλματα και μνημεία) θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή