Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Πάτρας για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού

Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Πάτρας για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονταν, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα, στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά ούτε επικρατούσε πανικός για πιθανό  κρούσμα κορωνοϊού μέσω των επιβατών που καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά με τα πλοία της γραμμής από τη γειτονική Ιταλία. Στη γενικότερη ηρεμία συνέβαλε και το αποτέλεσμα της εξέτασης του ύποπτου κρούσματος στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο, τελικά, ήταν αρνητικό. Μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης ωστόσο, στην αχαϊκή πρωτεύουσα υπήρχε έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί την κυριότερη πύλη μετακίνησης επιβατών από και προς την Ιταλία. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως όσους εργάζονται στο λιμάνι, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες των πλοίων. Συγκεκριμένα, σε όσους εργάζονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων αλλά και στα σημεία ελέγχων έχουν δοθεί προστατευτικές μάσκες και γάντια, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν γινόταν κανένας υγειονομικός έλεγχος στους επιβάτες. Βέβαια, υπάρχουν και επιβάτες που με δική τους πρωτοβουλία φορούν προστατευτικές μάσκες μόλις φθάνουν στο λιμάνι.

Πάντως, το ζήτημα των προληπτικών μέτρων στο λιμάνι αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες το μεσημέρι στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας. Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα μεταδοτικά νοσήματα, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, «ο μεγάλος μας στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού, των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων», ενώ τόνισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η ενημέρωση, έτσι ώστε, αν υπάρξει οτιδήποτε, αυτή ακριβώς η διαδικασία να οδηγήσει στην έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση των Αρχών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι θερμικές κάμερες και τα θερμόμετρα μη επαφής με υπέρυθρα δεν είναι πανάκεια», διότι, όπως εξήγησε, «μπορεί κάποιος να έχει πυρετό, αλλά να έχει πάρει αντιπυρετικό και έτσι να μην τον ανιχνεύσουν ή να εμφανιστεί αργότερα ο πυρετός, όταν δηλαδή θα έχει γίνει η προσπάθεια ανίχνευσης». Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «είναι ένα μέτρο το οποίο κατά περίσταση εξετάζουμε».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης, όπως ανακοινώθηκε, «οι ειδικοί δεν μίλησαν για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, παρά μόνο για πλήρη και διεξοδική ενημέρωση των πολιτών με την ανάρτηση σχετικών αφισών και τη διανομή ανάλογων φυλλαδίων, ενώ υπογράμμισαν επίσης την κεφαλαιώδη σημασία αυστηρής τήρησης των ατομικών μέτρων υγιεινής».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδος που ματαίωσε το ταξίδι της στη Βενετία και επέστρεψε στην Πάτρα λόγω του κορωνοϊού, άλλα μέλη του ίδιου γκρουπ επιβατών υπέγραψαν, αποβιβάστηκαν από το πλοίο στο λιμάνι της Βενετίας και συνέχισαν την εκδρομή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή