Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού – Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού – Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα είναι πλέον συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και δύο μόνο στην Αθήνα, καθώς θετική διαγνώστηκε μια 36χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.

Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκε το τρίτο συνολικά κρούσμα, και πρώτο στην πρωτεύουσα, μια 40χρονη, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Δύο είναι τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στη Θεσσαλονίκη, η 38χρονη γυναίκα, που ήταν το πρώτο περιστατικό πανελλαδικά, και το παιδί της.

Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Οπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παίρνοντας τον λόγο απηύθυνε έκκληση να επικοινωνηθεί σωστά το μήνυμα για τις ευπαθείς ομάδες, αναφέροντας πως ο ιός επηρεάζει πιο εύκολα τις μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή