ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στις Καστανιές Εβρου – Τραυματίστηκε αστυνομικός (βίντεο)

epeisodia-stis-kastanies-evroy-amp-8211-traymatistike-astynomikos-vinteo-2366159

Νέα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο τελωνείο των Καστανιών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, απαντώντας στη ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων από την πλευρά των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών, άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

epeisodia-stis-kastanies-evroy-amp-8211-traymatistike-astynomikos-vinteo0

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες. Είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Πηγές από την ελληνικά πλευρά αναφέρουν ότι οι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά και οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις. 

epeisodia-stis-kastanies-evroy-amp-8211-traymatistike-astynomikos-vinteo2

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να εκσφενδονίζουν πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

epeisodia-stis-kastanies-evroy-amp-8211-traymatistike-astynomikos-vinteo4

epeisodia-stis-kastanies-evroy-amp-8211-traymatistike-astynomikos-vinteo6

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο, ενώ στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ