Ογδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ογδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, το οποίο διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για Έλληνα, άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη – ουσιαστικά – της 38χρονης γυναίκας, στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. 

Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, σε καλή κλινική κατάσταση.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, στην χώρα έχουν ελεγχθεί 270 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε 570 δείγματα.

Το σημερινό κρούσμα είναι το 8ο που ανακοινώνεται επισήμως.

Σύμφωνα με τον καθηγητής Λοιμωξιολογίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε στην Ελλάδα κρούσματα κορωνοϊού που δεν έχουν διαγνωσθεί. Μάλιστα συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφονται 3 με 5 εβδομάδες αφότου μπει κάποιος ιός σε μια χώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή