Το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20»

Το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20»

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S-70B) και το υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20» που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, της Αδριατικής θάλασσας και της κεντρικής Μεσογείου, από 25 Φεβρουαρίου έως 06 Μαρτίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20»-1

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και προσωπικό, από Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Τουρκία καθώς και μονάδες της συμμαχικής ναυτικής δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).

Το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20»-2

Η συγκεκριμένη άσκηση διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή