Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Απαράδεκτες οι τουρκικές αναφορές για «συνθήκες Αουσβιτς στον Εβρο»

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Απαράδεκτες οι τουρκικές αναφορές για «συνθήκες Αουσβιτς στον Εβρο»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη, για τον παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καλεί τον Τούρκο υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω αναφορές ως ανυπόστατες και απαράδεκτες.

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδικάζει και αποδοκιμάζει «τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς και της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο», που έκανε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνει ότι «έξι εκατομμύρια Εβραίοι εκδιώχθηκαν, κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί με την πλέον βιομηχανοποιημένη και βάρβαρη μέθοδο στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και των άλλων γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης».

«Η εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων και η δημιουργία εντυπώσεων με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος από την Τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν είναι παρά μια άθλια και χυδαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του και καλεί τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη «για τον ανυπόστατο αυτό παραλληλισμό που προσβάλλει τη μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή