Εισαγγελική έρευνα για τους απείθαρχους της καραντίνας

Εισαγγελική έρευνα για τους απείθαρχους της καραντίνας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι κυκλοφορούν πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές, λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε χθες το μεσημέρι τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων.

Ο δήμαρχος Πύργου, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, έκανε τις πρώτες καταγγελίες το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Οπως ανέφερε ο Π. Αντωνακόπουλος βγαίνοντας από τη σύσκεψη, «κυκλοφορεί κόσμος, οι οποίοι είναι φορείς και μεταδίδουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα». Συνεχίζοντας χθες, ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από την εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι οποίοι, ενώ τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν έξω κανονικά.

Στο μεταξύ, εξερχόμενος χθες το απόγευμα από το δικαστικό μέγαρο του Πύργου, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κατέθεσα αυτά που γνωρίζω και αυτά έχουν σχέση με την ανεπάρκεια επίβλεψης των όρων πρόληψης και επιδημιολογικής  εξάπλωσης της ίωσης, καθώς δεν υπάρχει ένας μηχανισμός που να επιτηρεί την καραντίνα». Επίσης, ανέφερε ότι «και στη Γαστούνη δημοσιοποίησαν και εκεί το ίδιο πρόβλημα, όπου αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν και έχουν μία κοινωνική δραστηριότητα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν κατέθεσε ονοματεπώνυμα, διότι, όπως εξήγησε, «πρώτον δεν είμαι σε θέση να ταυτοποιήσω με ακρίβεια τα ονοματεπώνυμα και δεύτερον είμαι γιατρός και υπάρχουν το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα».

Μία ημέρα πριν από τις καταγγελίες του δημάρχου, πολίτης από την Ηλεία, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, κατήγγειλε ότι «μας αντιμετωπίζουν σαν λεπρούς». Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος, σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει στίγμα για αυτούς τους ανθρώπους», χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα».

Πάντως, τόσο τα κρούσματα του κορωνοϊού όσο και οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους τόσο του Πύργου όσο και περιοχών της βόρειας Ηλείας, όπου κατοικούν οι περισσότεροι που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Στην Αμαλιάδα και στη γειτονική Γαστούνη οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν και προσπαθούν να παραμένουν ψύχραιμοι. Για αυτό ακριβώς φροντίζουν να είναι προσεκτικοί, αλλά όχι συνεχώς κλεισμένοι στα σπίτια τους. Βγαίνουν έξω, κάνουν τα απαραίτητα ψώνια, έχοντας όμως πάρει όλες τις προφυλάξεις, εφοδιασμένοι κυρίως με απολυμαντικά, αλλά και κάποιοι με μάσκες. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα και να πιουν ένα καφέ, επιλέγοντας όμως μεγάλους ανοικτούς χώρους, όπως οι πλατείες, ελπίζοντας στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή