Γ. Πλακιωτάκης: Στόχος της Τουρκίας είναι να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

Γ. Πλακιωτάκης: Στόχος της Τουρκίας είναι να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο». Αυτό τονίζει, με σημερινή δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Επίσης, ο υπουργός επισημαίνει ότι «η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» ενώ σημιώνει πως «για ακόμη μία φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», προσθέτει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή