Γιώργος Παυλάκης: Να αναβληθούν οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις – Τεράστιο το οικονομικό κόστος εάν δεν περιοριστεί η επιδημία

Γιώργος Παυλάκης: Να αναβληθούν οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις – Τεράστιο το οικονομικό κόστος εάν δεν περιοριστεί η επιδημία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της αναστολής συγκεντρώσεων στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 50 άτομα και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις κάθε είδους τάσσεται ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός-ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του, «η Ελλάδα μπορεί να μετριάσει και να καθυστερήσει την πορεία της επιδημίας με τα κατάλληλα μέτρα δημόσιας υγείας. Αυτά είναι η αναστολή συγκεντρώσεων πάνω από 50 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών συγκεντρώσεων κάθε είδους».

Σημειώνει δε ότι «τα δεδομενα υποστηρίζουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της αρχικής επιδημίας στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του θρησκευτικού τουρισμού. Στις επόμενες εβδομάδες ο θρησκευτικός τουρισμός και οι εκκλησιασμοί θα επιτείνονται λόγω Σαρακοστής και Πάσχα, με αποτέλεσμα την πιθανότατη επιτάχυνση της επιδημίας». 

Προειδοποιεί επίσης ότι «αν η Ελλάδα δεν περιορίσει την επιδημία και δούμε νούμερα σαν της Ιταλίας, τότε το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο».

Αντιθέτως, «αν αποφύγουμε τα νούμερα της Ιταλίας, υπάρχει ελπίδα ότι ο τουρισμός και οι άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα ανακάμψουν γρηγορότερα. Είναι ευκολότερο επίσης για τα ελληνικά νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό περιστατικό την ημέρα αντί για δέκα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή