Ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή πινακίδων, απολυμάνσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες και αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του δήμου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, εφαρμόζει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων. Παράλληλα ενεργοποιείται άμεσα η λειτουργία μιας σειράς ηλεκτρονικών εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες του δήμου. Πιο συγκεκριμένα:

• Επιστρέφονται από τη Δημοτική Αστυνομία οι πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που είχαν αφαιρεθεί έως την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Οι κάτοχοί τους μπορούν να τις παραλάβουν σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου (ώρες 10.00-14.00) καθώς και από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου.

• Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου το Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Σαρανταπόρου 4 – Ανω Πατήσια) γίνεται ιατρείο για τον έλεγχο πολιτών υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ.

• Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των υπηρεσιών της πολεοδομίας, των οικονομικών υπηρεσιών και του τμήματος ανταποδοτικών τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό.

• Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για 14 ημέρες στο δημαρχιακό μέγαρο θα γίνουν με την παρουσία έως και 10 ατόμων.

• Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ μέσω της πλατφόρμας (https://eservices.cityofathens.gr/).

• Μέσω του συνδέσμου https://eenstasi.cityofathens.gr/eEnstasi/ οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Τα συσσίτια του δήμου και ο ΚΥΑΔΑ συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή