ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

to-proto-kroysma-koronoioy-stin-eisaggelia-protodikon-athinon-2368690

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, δικαστικός υπάλληλος.

Η Ένωση καλεί τους δικαστικούς υπαλλήλους να απέχουν την Κυριακή και την Δευτέρα από τα καθήκοντά τους.

Την ίδια στιγμή οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται στο Τμήμα που ο υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό θα τεθούν σε καραντίνα, χωρίς να αποκλείεται να τεθούν και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Επίσης, η Ένωση ζητεί να απολυμανθεί ο χώρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται.

Η ανακοίνωση της Ένωσης κοινοποιείται στον υπουργό Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μετά από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα, ότι ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ συνεδρίασε εκτάκτως και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του,

Καλεί όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους.

Ζητάμε:

1. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

2. Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα, για να εκτιμήσει τα όποια νέα δεδομένα και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του».