Κορωνοϊός: 331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 331 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά και τα νέα 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας τα 49 κρούσματα αφορούν το τελευταίο 24ωρο και τα άλλα 54 προηγούμενα 24ωρα τα οποία όμως κοινοποιήθηκαν σήμερα λόγω φόρτου εργασίας στα εργαστήρια αναφοράς.

Τα 44 από τα νέα κρούσματα οφείλονται σε πιθανή εγχώρια μετάδοση. 51 άτομα νοσηλεύονται εκ των οποίων τα οκτώ είναι διασωληνωμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. 

Σημειώνεται ότι οι συνολικοί θάνατοι μέχρι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ανέρχονται σε τέσσερις. 

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως «δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες».

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή