Τραμπ Μακρόν και Τζινπίνγκ μεταξύ των ηγετών που συνεχάρησαν την Αικ. Σακελλαροπούλου

Τραμπ Μακρόν και Τζινπίνγκ μεταξύ των ηγετών που συνεχάρησαν την Αικ. Σακελλαροπούλου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν αποστείλει συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τράμπ, στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται στενότερες ως προς κάθε πτυχή τους, από την εξαιρετική συνεργασία μας στην άμυνα, την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας και τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας». Ο κ. Τραμπ, επίσης, τονίζει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «είναι σύμμαχοι που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να εορτάσουν την επέτειο των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον λαό της Ελλάδας του χρόνου».

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζει την αγάπη του για την Ελλάδα και την προθυμία του να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021. Ο κ. Μακρόν προσθέτει: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του γαλλικού λαού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού λαού, τον οποίο θαυμάζει για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό μας». Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μια γυναίκα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, εξαίρει το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τονίζει δε ότι Ελλάδα και Γερμανία «συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, που στηρίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των ευρωπαϊκών και διατλαντικών αξιών».

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ , αναφέρει: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι. Οι φιλικές μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοβοήθεια, αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ανταλλαγή διδαγμάτων μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών».

Η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β', συγχαίρει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή της και αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να εορτάσει την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του χρόνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή