Οι πρωταθλητές μάς προτρέπουν: «Μένουμε σπίτι»

Οι πρωταθλητές μάς προτρέπουν: «Μένουμε σπίτι»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… ρυθμούς κορωνοϊού ζει ο ελληνικός και ο παγκόσμιος αθλητισμός.

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μας έχουν συστρατευτεί στην προσπάθεια των υγειονομικών αρχών και προτρέπουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. Με δηλώσεις και βίντεο χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και, σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τους έχουμε συνηθίσει, προσπαθούν να εμψυχώσουν τους Έλληνες και τους λένε: «Μένουμε σπίτι».

Από τους πρώτους που ενστερνίστηκαν την εντολή των υγειονομικών αρχών ήταν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από την εκστρατεία τους «Οι Έλληνες Olympians στο πλευρό της κοινωνίας» προτρέπουν να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των γιατρών και να καθίσουμε στο σπίτι όσο χρειαστεί. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η συνοχή και η υπευθυνότητα της κοινωνίας μας είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την νόσο του νέου κορωνοιού, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε πανδημία. Έτσι και οι Olympians της Ελλάδας οφείλουμε να συνδράμουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΟΑ και «ασημένια» Ολυμπιονίκης στο πόλο Βούλα Κοζομπόλη.

Ανάμεσα στους άλλους που έσπευσαν να στείλουν το μήνυμα είναι η Σοφία Μπεκατώρου, ο Πύρρος Δήμας, ο Νίκος Συρανίδης, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Ειρήνη Αϊνδηλή, η Βιργινία Κραβαριώτη, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, Χρήστος Βολικάκης κ.α ενώ την εκστρατεία των αθλητών στήριξαν και πολλοί βουλευτές που είχαν σχέση με τον αθλητισμό όπως οι Νεοκλής Κρητικός, Βασίλης Οικονόμου και Κατερίνα Μονογυιού.

Και το υπουργείο Αθλητισμού, μέσα από το πρόγραμμα διάδοσης των αθλητικών αξιών «Ζήσε αθλητικά» και με «κοινωνούς» διακεκριμένους αθλητές, προτρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων.

Ο κορωνοϊός έγινε αιτία για να αναβληθούν και οι αγώνες τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λάτρης των Social Media, με ένα βίντεο μιλάει για τη θανατηφόρο νόσο και μεταφέρει τις οδηγίες των επιστημόνων. Τις επόμενες ημέρες ο τενίστας θα προπονείται στη χώρα μας.

Στη χώρα μας βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης έδειξε στους φίλους της πως μπορούν να προπονηθούν σε μία παραλία και, όπως έγραψε και η ίδια, απόλαυσε την εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή