Οι άδειες ειδικού σκοπού μείωσαν τις μετακινήσεις

Οι άδειες ειδικού σκοπού μείωσαν τις μετακινήσεις

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένη επιβατική κίνηση και μειωμένο προσωπικό παρατηρείται από χθες στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Ηδη όλα τα μέσα κινούνται με ειδικό πρόγραμμα μειωμένων δρομολογίων, ενώ και η ζήτηση για μετακινήσεις είναι η ελάχιστη δυνατή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών τα δρομολόγια προσαρμόζονται στη ζήτηση για την προστασία εργαζομένων και επιβατών. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας των συγκοινωνιών και υπενθυμίζουν ότι σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των ΜΜΜ.

Ο ΟΑΣΑ από χθες πραγματοποιεί το 70% των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ, για τα οποία το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής της τηλεματικής (OASA Telematics), της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο 11185. Για την αποφυγή του συνωστισμού στις συγκοινωνίες οι τροποποιήσεις των δρομολογίων έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, που κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων παραμένει ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, η κίνηση στο μετρό είναι μειωμένη κατά 40% και στο τραμ κατά 60%. Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά από τα χθεσινά δρομολόγια λεωφορείων εκτελέστηκαν με άδεια σχεδόν οχήματα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκοινωνιακό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ θα τροποποιείται καθημερινά ανάλογα με τη ζήτηση.  Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών στα εκδοτήρια.

Στο μεταξύ αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές έχει απευθύνει το Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Αυτοκινήτων ζητώντας διευκολύνσεις για τους επαγγελματίες οδηγούς. Ειδικότερα ζητούν παράταση όλων των αδειών οδήγησης (επαγγελματικών που πιθανώς λήγουν), των ψηφιακών ταχογράφων, των καρτών οδικού μεταφορέα, των ΚΤΕΟ και των καρτών καυσαερίων καθώς και την ανοχή της Τροχαίας σε περίπτωση ελέγχου οδηγών που έχουν απολέσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω έγγραφα. Το κλείσιμο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ ζητούν και οι ιδιοκτήτες τους.

Στα ΕΛΤΑ

Επιπλέον μέτρα για την προστασία εργαζομένων και πελατών για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνουν και τα ΕΛΤΑ. Ενας πελάτης ανά τετραγωνικό μέτρο θα μπαίνει στα ταχυδρομικά καταστήματα με μέγιστο αριθμό αναμονής τα τρία άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά τη σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

Οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτιρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή