Πλαφόν στους καλεσμένους πολιτικών γάμων βάζουν οι δήμοι

Πλαφόν στους καλεσμένους πολιτικών γάμων βάζουν οι δήμοι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς σε ευνοϊκότερη θέση βρίσκονται τα ζευγάρια που σκοπεύουν να παντρευτούν πολιτικά τις επόμενες μέρες, από αυτούς που είχαν οργανώσει τον θρησκευτικό τους γάμο και είδαν την μεγάλη τους μέρα να αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε η η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υιοθετώντας τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού.

Οι πολιτικοί γάμοι δεν ακυρώνονται (προς το παρόν) αλλά σταδιακά οι δήμοι αρχίζουν και βάζουν όριο στον αριθμό των καλεσμένων.

Εχθές, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ότι στην αίθουσα που θα τελείται ο γάμος θα βρίσκονται έως 6 άτομα – αν και ο αριθμός «δεν βγάινει» καθώς ουσιαστικά το ζευγάρι, γονείς, 2 μάρτυρες ο  αντιδήμαρχος που θα διαβάζει τους όρκους και η γραμματέας για τις απαραίτητες υπογραφές, ξεπερνούν το όριο.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ότι το πλαφόν στο όριο των καλεσμένων στους πολιτικούς γάμους που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο δημαρχιακό μέγαρο ορίζεται στα 10 άτομα.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος και η γραμματέας.

Επομένως, υποχρεωτικά στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο η νύφη και ο γαμπρός, οι δύο μάρτυρες και οι γονείς των μελλόνυμφων.

Αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό και ήδη τα ζευγάρια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή, για τον αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων τους.

Στα αξιοσημείωτα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, είναι πως όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει να τελέσουν τον γάμο τους αυτό το διάστημα και τα σχέδιά τους «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊόμ επέλεξαν να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα και όχι να ακυρώσουν την τελετή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή