Πρώτο ύποπτο κρούσμα από τη Δαμασκηνιά στο νοσοκομείο μετά την καραντίνα

Πρώτο ύποπτο κρούσμα από τη Δαμασκηνιά στο νοσοκομείο μετά την καραντίνα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη διακομιδή υπόπτου περιστατικού από το χωριό Δαμασκηνιά Κοζάνης, που από χθες έχει τεθεί σε καραντίνα, έγινε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για έναν 74χρονο, ο οποίος είχε παρουσιάσει χθες κάποια συμπτώματα και καθώς δεν υποχωρούσαν, οι γιατροί έκριναν σήμερα ότι η μεταφορά του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για περαιτέρω εξετάσεις ήταν επιβεβλημένη.

Έτσι, με το ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετά την ανακοίνωση της καραντίνας σταθμεύει μόνιμα στο Κέντρο Υγείας στο Τσοτύλι Κοζάνης, μεταφέρθηκε στην Πτολεμαϊδα.

Οι 70 κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και οι 20 της Δραγασιάς, των ορεινών χωριών που ανήκουν στην ΠΕ Κοζάνης έχουν τεθεί από χθες το απόγευμα (στις 17.00) σε καραντίνα εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η είσοδος και η έξοδος των δύο χωριών έχει αποκλειστεί ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης, σήμερα θα υπάρξει και ηχητικό μήνυμα που θα μεταδοθεί από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Με το μήνυμα αυτό, οι κάτοικοι θα ενημερώνονται τόσο για την επιβολή των μέτρων όσο και για την υποχρεωτική ανάγκη τήρησης του κατ' οίκον περιορισμού.

Εν τω μεταξύ, σήμερα μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης άλλα δύο ύποπτα περιστατικά, ένα από το Τρανόβαλτο Σερβίων και ένα από ιδιωτική κλινική της Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης απηύθυνε έκκληση για άμεση προμήθεια αναλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στις διακομιδές υπόπτων περιστατικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή