Μέτρα προστασίας στην Βαρβάκειο αγορά

Μέτρα προστασίας στην Βαρβάκειο αγορά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται τα μέτρα προστασίας της υγείας καταναλωτών και εργαζομένων στην Βαρβάκειο αγορά με βάση τις επικαιροποιημένες αποφάσεις και κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχουν ως εξής:

-Το ωράριο λειτουργίας τόσο της Κρεαταγοράς όσο και της Ιχθυαγοράς θα είναι 08:30 ως 18:00 από Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Την Κυριακή θα παραμένουν κλειστές.

-Η τροφοδοσία της αγοράς θα ολοκληρώνεται ως τις 08:30 προκειμένου να μην συμπίπτει με την παρουσία των καταναλωτών.

-Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα μπορεί πλέον να κάνει τις αγορές του τόσο στην Κρεαταγορά όσο και στην Ιχθυαγορά.

-Η είσοδος για τους πελάτες της Κρεαταγοράς θα γίνει μόνο από την οδό Αρμοδίου και η έξοδος μόνο από την οδό Αριστογείτονος.

-Η είσοδος για τους πελάτες της Ιχθυαγοράς θα γίνεται από την οδό Αθηνάς και η έξοδος από άλλη πόρτα επίσης στην οδό Αθηνάς.

-Στις εισόδους των δύο αγορών θα υπάρχει διαρκώς αντισηπτικό υγρό ενώ οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να φορούν διαρκώς προστατευτικές μάσκες και γάντια.

Στις αποφάσεις αυτές προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της Κρεαταγοράς και της Ιχθυαγοράς που τα καταστήματα τους στεγάζονται στην κλειστή κεντρική αγορά.

Ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου ένα άτομο ανά 10 τ.μ. θα γίνεται στις εισόδους και τις εξόδους της αγοράς από τη Δημοτική Αστυνομία, οποία έχει επίσης την ευθύνη για την αυστηρή τήρηση όλων των παραπάνω μέτρων και η παρουσία της σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας της αγοράς θα είναι συνεχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αυτονόητο είναι πως ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει καθημερινά την συστηματική απολύμανση όλων των χώρων της αγοράς που γίνεται μαζί με τον σχολαστικό καθαρισμό μετά το κλείσιμό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή