Αναστολή στα «νυχτοπερπατήματα» μετρό, τραμ

Αναστολή στα «νυχτοπερπατήματα» μετρό, τραμ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστολή της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του μετρό και του τραμ και στη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες προχωρούν άμεσα το υπουργείο Υποδομών και ο ΟΑΣΑ λόγω της συνεχούς πτώσης της επιβατικής κίνησης. Ετσι, τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ θα σταματούν τις Παρασκευές και τα Σάββατα τις ίδιες ώρες με τις υπόλοιπες ημέρες και όχι στις 2.30 το πρωί, καθώς με δεδομένο το κλείσιμο και όλων των νυχτερινών κέντρων και χώρων εστίασης δεν υφίσταται λόγος κυκλοφορίας των μέσων. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση της επιβατικής κίνησης στα μέσα μεταφοράς που υπερβαίνει το 65% τις τελευταίες ημέρες, το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε από χθες στη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Χρονοαποστάσεις

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ είχαν ήδη μειωθεί αισθητά, καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία το θερινό ωράριο, με την πλειονότητα των πολιτών να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε ό,τι αφορά τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, τα δρομολόγια εκτελούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 17.30  κάθε 7 λεπτά αντί για κάθε 5 που ίσχυε έως χθες το βράδυ. Από τις 17.30 έως τη λήξη της βάρδιας ο χρόνος διέλευσης των συρμών από τους σταθμούς αυξάνεται στα 10 λεπτά. 

Οι συχνότητες των δρομολογίων αλλάζουν και στη γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ), δεδομένου ότι από τις 5.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ οι συρμοί εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό κάθε 7,5 λεπτά πλέον αντί για 5,5 λεπτά. Τα δρομολόγια του τραμ στη γραμμή 5 που είναι και η μοναδική σε λειτουργία πραγματοποιούνται κάθε 12 λεπτά αντί για 9 λεπτά στα οποία είχαν διαμορφωθεί οι συχνότητες τις τελευταίες ημέρες.  

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Στο μεταξύ παρατείνεται ώς και την 31η Μαΐου η ισχύς όλων των πιστοποιητικών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR). Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, «κατόπιν αναστολής των εξετάσεων για την ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR), στην οποία ήδη προέβησαν πολλές ελληνικές περιφέρειες στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού, παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 31η Μαΐου 2020 η ισχύς όλων των πιστοποιητικών που λήγουν έως την ημερομηνία αυτή. Η παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή