Ενίσχυση στόλου απολύμανσης στην Αθήνα

Ενίσχυση στόλου απολύμανσης στην Αθήνα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηρθαν στην κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα πρόληψης, περισσότερα εργαλεία προστασίας», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο λόγος για τα 35 καινούργια πλυστικά μηχανήματα και τις 10 νέες υδροφόρες του δήμου που έφθασαν (έπειτα από μήνες αναμονής) και αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τη Δευτέρα στους δρόμους της πόλης.

Η ενίσχυση καθαριότητας και απολύμανσης θα είναι πολύ μεγάλη αν ληφθεί υπόψη ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Αθηναίων διέθετε 10 μικρά πλυστικά μηχανήματα και 10 υδροφόρες, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που θα έχει πλέον στη διάθεσή του θα είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο αποτελεσματικές, ενώ, πέραν του αρχικού καθαρισμού, θα δοθεί η δυνατότητα για πιο συχνές διελεύσεις και καθαρισμό των σημείων της πόλης όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι ρύποι.

Τα νέα οχήματα θα βρίσκονται σε δύο βάρδιες καθημερινά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας και μαζί με τον υπάρχοντα στόλο από πλυστικά, σάρωθρα, πλυστικά κάδων και υδροφόρες θα πλένουν και θα απολυμαίνουν ταυτόχρονα με χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων που έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θα απολυμαίνονται δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες και άλλα πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως οι χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, πάρκα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στα μέσα αυτά, τονίζεται από τον Δήμο, «είναι εξοπλισμένοι με ειδικές μάσκες και στολές έτσι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους όχι μόνο με αποτελεσματικότητα αλλά και με απόλυτη ασφάλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή