Κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 10 Απριλίου

Κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 10 Απριλίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, των πανεπιστημίων και των υπολοίπων εκπαιδευτικών δομών για δύο ακόμη εβδομάδες, δηλαδή έως την Παρασκευή 10 Απριλίου, αποφάσισε η κυβέρνηση. Η αρχική απόφαση ήταν για έως την προσεχή Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο Σάββατο αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Με δεδομένο ότι ακολουθούν οι δεκαπενθημερες διακοπές του Πάσχα, στις 19 Απριλίου φέτος,  για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικου χρόνου η απόφαση αυτή φέρνει στο προσκήνιο μέτρα όπως η μείωση της διδακτικής ώρας σε 35 από 45 λεπτά, η αξιοποίηση ημερών των διακοπών του Πάσχα, η προσθήκη τριών επιλεον ωρών την εβδομάδα στο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου, η μείωση της ύλης, η παράταση του σχολικού έτους και η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή