Στο «Ελ. Βενιζέλος» οι 550.000 μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία

Στο «Ελ. Βενιζέλος» οι 550.000 μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοϊού.

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 550.000 χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια, προστατευτικό εξοπλισμό και καλύμματα παπουτσιών (ποδονάρια).

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη. Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και μια τεράστια μάχη που δίνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορεί να έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα, και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας.

Δηλώσεις της Κινέζας πρεσβευτού

Σε σχετικό μήνυμά της κατά την παράδοση του υλικού, η πρεσβευτής της Κίνας Zhang Qiyue ανέφερε ότι με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί. Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, είπε: «Τι είναι φίλος; Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα. Και πρόσθεσε ότι «οι δύσκολες στιγμές αποκαλύπτουν τους αληθινούς φίλους» και ότι «η Κίνα και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά του Covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και φιλία μεταξύ των δύο λαών».

Στο «Ελ. Βενιζέλος» οι 550.000 μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία-1

Επίσης, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την σθεναρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ως «έγκαιρα και ισχυρά».

Καταληκτικά, διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να «βοηθήσει τους φίλους μας στην Ελλάδα».

Σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Κινέζο ομόλογό του Γουανγκ Γι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή