Σύμμαχος για παραμονή στο σπίτι ο βροχερός καιρός της ερχόμενης εβδομάδας

Σύμμαχος για παραμονή στο σπίτι ο βροχερός καιρός της ερχόμενης εβδομάδας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα εβδομάδα θα είναι γενικά βροχερή, γεγονός που θα ευνοήσει την παραμονή στο σπίτι, βοηθώντας στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Ήδη από σήμερα το πρωί νεφώσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως δείχνουν οι εικόνες του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εξαιτίας της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης εντός των επόμενων 24 ωρών, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, σε πεδινές περιοχές των δυτικών και βορείων ηπειρωτικών και στα νησιά του Ιονίου.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το πρωί της Δευτέρας. Στη συνέχεια θα περιοριστούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται τη Δευτέρα στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σήμερα και κυρίως αύριο, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους δέκα βαθμούς. Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη πάντως, αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη.

Από την Τετάρτη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή