Βαριά πρόστιμα σε ταξιδιώτες για μη τήρηση της καραντίνας – Διαπιστώθηκαν 13 παραβάσεις

Βαριά πρόστιμα σε ταξιδιώτες για μη τήρηση της καραντίνας – Διαπιστώθηκαν 13 παραβάσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 217 ελέγχους ταξιδιωτών που βρίσκονται σε 14ήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό προχώρησε -την Κυριακή- το «κέντρο Πληροφόρησης» της Πολιτικής Προστασίας, που λειτουργεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Διαπιστώθηκαν 13 παραβιάσεις της καραντίνας και για κάθε μια από τις περιπτώσεις βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εννέα από τους παραβάτες εντοπίστηκαν στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες δύο σε περιοχές της περιφέρειας.

Οι έλεγχοι γίνονται τηλεφωνικά, με τα στελέχη του «κέντρου Πληροφόρησης» να τηλεφωνούν στα σπίτια, όπου οι ταξιδιώτες έχουν δηλώσει ότι θα περάσουν τις 14 ημέρες της υποχρεωτικής καραντίνας.

Όπως προανήγγειλε στην  έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ενταθούν.

Εξάλλου συνεχίζονται σήμερα οι πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων από χώρες του εξωτερικού.

Τις απογευματινές ώρες προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» πτήση προερχόμενη από Μαδρίτη, ενώ αναμένεται τις βραδινές ώρες της Κυριακής μια ακόμα προερχόμενη από τη Βαρκελώνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή