Διευκρινίσεις από το υπ. Παιδείας για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών

Διευκρινίσεις από το υπ. Παιδείας για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την απόφασή του να ανασταλεί η λειτουργίας των φοιτητικών εστιών από την Τετάρτη 25 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου. Το υπουργείο αναφέρει ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τους φοιτητές για τους οποίους είναι απαραίτητο.

Για το θέμα έχουν υπάρξει αντιδράσεις από φοιτητικές οργανώσεις (όπως του ΚΚΕ) που εστίασαν στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν αλλού κατάλυμα αλλά και στους ξένους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο σύμφωνα με τη γενικότερη στρατηγική έναντι της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με την με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/21.3.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄956), μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των ΑΕΙ.. Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα συναρμόδια Υπουργεία, συμπεριλήφθηκε στην με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20035/22.03.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄987), η πρόβλεψη διαμονής σε τουριστικά καταλύματα φοιτητών των ΑΕΙ και αλλοδαπών επισκεπτών των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίοι στεγάζονται σε φοιτητικές εστίες ή σε ξενοδοχεία με φροντίδα των ΑΕΙ ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και οι οποίοι δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή. 

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, έχει ήδη εκδώσει οδηγίες εφαρμογής των εν λόγω νομοθετικών προβλέψεων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις διοικήσεις των ΑΕΙ με σκοπό την άμεση υλοποίηση τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή